NOVOSTI

Ministar Darko Horvat u Kutini predao nove cisterne na čuvanje, održavanje i korištenje

Svečana primopredaja šest autocisterni TLF 20/70

 U ponedjeljak 1. srpnja u kutinskom pogonu Zieglera izvršena je svečana primopredaja šest novih multifunkcionalnih autocisterni TLF 20 / 70 proizvedenih za hrvatsko tržište.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat vozila je predao javnim vatrogasnim postrojbama, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i jedinicama lokalne samouprave na rok od četiri godine, uz mogućnost produljenja. Ministar je posebno zadovoljan što su vozila „rezultat istraživanja i razvoja hrvatskih stručnjaka“, odnosnoproizvod hrvatskih poduzetnika. Zahvaljujući hrvatskom proizvodu, pojedina vatrogasna društva, općine i gradovi u Hrvatskoj sada će se lakše nositi s brojnim izazovima. Višenamjenska cisterna služi za gašenje požara i prijevoz vode.

Tvrtka Ziegler dobila je natječaj zajedno s tvrtkom Flammifer d.o.o. iz Ozlja, gdje je naknadno izvršena primopredaja preostalih šest autocisterni za robne rezerve Ministarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva. Ravnateljstvo za robne zaliheMinistarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva je u proteklih 10 godina nabavilo 59 vozila slične namjene, a ovih 12 vozila nadopunjuje asortiman. Autocisterne će pomoći vatrogasnim postrojbama da se što bolje i fleksibilnije nose s poplavama i požarima.

 

 

 

ziegler.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice i omogućila Vam bolje korisničko iskustvo.