https://www.ziegler.hr/mediathek/PROIZVODI/hybrid/1

Z6 HYBRIDdrive

26. January 2023 | NOVI PROIZVODI

Ekološko. Brzo. Pouzdano.

Zaštita klime i ekološka svijest temeljne su vrijednosti današnje industrije. Mnoge tvrtke ih već svakodnevno uključuju u svoj rad i proizvodnju. I u ZIEGLER-u ​​je održivost elementarna komponenta korporativne strategije. ZIEGLER je također svojim poslom osigurao da nema gubitaka performansi kada se razvijaju nove tehnologije u duhu ekološke svijesti. Predstavljanjem prvog Z6 vozila s tehnologijom HYBRIDdrive, ZIEGLER ponovno postavlja prekretnicu u revoluciji vozila za spašavanje i gašenje požara na zračnim lukama.

 

Tri različita pogonska sustava

Z6 HYBRIDdrive može se voziti na tri različita načina: Isključivo s električnim motorom, konvencionalno s motorom s unutarnjim izgaranjem (dizel) ili s HYBRIDdrive tehnologijom. HYBRIDdrive tehnologija omogućava da električni motor i motor s unutarnjim izgaranjem rade ruku pod ruku u inteligentnoj mreži. To znači da se Z6 HYBRIDdrive obično napaja isključivo električno u zračnim lukama. Ovisno o profilu vožnje, odgovarajući domet čak omogućuje da se više od 80% putovanja obavi električno. Kada se radi o operaciji u kojoj se svaka sekunda računa, Z6 HYBRIDdrive zaista dolazi na svoje. Električni motor i motor s unutarnjim izgaranjem ubrzavaju vozilo teško 39 tona do najveće brzine bez konkurencije. Ovdje su vrijednosti u rangu s šasijom 8×8 s dizelskim pogonom.

Ako se baterija ikada isprazni i mora se napuniti, puna pogonska snaga dizelskog motora konvencionalnog Z6 vozila dostupna je kao i obično. Za razliku od tržišta, ZIEGLER ovdje ne slijedi trend smanjivanja i time osigurava punu i dugotrajnu pouzdanost rada. Ako snaga elektromotora nije dostupna, svi normativni zahtjevi su i dalje zadovoljeni. Tako je ZIEGLER riješio izazov razvoja najboljeg svjetskog koncepta alternativnog pogona za vozila za spašavanje i gašenje požara na aerodromima. Kombinira aspekte održivosti, brži je od bilo kojeg usporedivog proizvoda i osigurava uobičajeni pouzdani rad.

 

Na prvi pogled: pet najvažnijih činjenica o vozilu Z6 HYBRIDdrive

  1. Vrijednosti ubrzanja bez premca tijekom alarmne vožnje: vrijeme intervencije je na razini šasije 8×8
  2. Vožnja bez emisija tijekom kretanja ili upravljačkih vožnji (do 40 km/h)
  3. Konvencionalni način rada (dizel) je zadržan bez ograničenja (standardi i norme su stoga u potpunosti usklađeni)
  4. Isprobane i testirane komponente sustava SCANIA, što rezultira visokom radnom pouzdanošću i optimalnom opskrbom rezervnim dijelovima
  5. ZIEGLER tako doprinosi "zelenim zračnim lukama"

ZIEGLER News

NAJNOVIJE ISPORUKE