https://www.ziegler.hr/mediathek/new-up

ZIEGLER predstavio novu prijenosnu pumpu Ultra Power

13. January 2023 | NOVI PROIZVODI

Praktičnija. Snažnija. Sposobnija.

ZIEGLER predstavio prijenosnu pumpu Ultra Power najnovije generacije

Od 1924. do 2022.: pojava najsnažnije prijenosne pumpe na tržištu

S proizvodnjom prve prijenosne vatrogasne pumpe 1924., ZIEGLER je već napravio svoje prvo predstavljanje u industriji (vidi sliku desno). Potom, prvi Ultra Power iz 1997. već je uvjerio svojom snagom gašenja bez presedana i učinkom od više od 1500 l/min pri tlaku od 10 bara. Do danas je ZIEGLER isporučio više od 11.000 Ultra Power kupcima diljem svijeta.

25 godina Ultra Powera - počinje nova era

Jedno od obećanja ZIEGLER-a je dosljedan daljnji razvoj i poboljšanje proizvoda. To zahtijeva da se čak i uspješni proizvodi i sustavi neprestano provjeravaju i kontinuirano poboljšavaju. U tom pogledu, ZIEGLER također nije stao na dokazanoj Ultra Power. Tvrtka ga je dalje razvijala i prilagođavala svojstvima okoliša koji se stalno mijenjaju, katastrofalnim situacijama i potrebama vatrogasnih jedinica.
Godine 2022. – točno 25 godina nakon predstavljanja prvog Ultra Powera 1997. – ZIEGLER sada predstavlja novi Ultra Power već u svojoj petoj generaciji.
Ovaj put, PFPN je redizajniran i konstruiran od nule.

“Najbolje je postalo još bolje”

“Najbolje je postalo još bolje” – bile su to prve reakcije kupaca na prototip novog Ultra Powera. Fokus redizajna bio je na značajnom smanjenju težine uz povećanje performansi. Kao rezultat toga, Ultra Power kao PFPN 10-2000 s učinkom od preko 2000 l/min pri izlaznom tlaku od 10 bara trenutačno je najsnažnija prijenosna protupožarna pumpa na svijetu u skladu s EN 14466. Patentirano osvjetljenje statusa i najnovija generacija Z-Control pruža još bolju potporu i olakšanje korisniku tijekom operacije.

Izvrsne hardverske karakteristike

Novi Ultra Power također impresionira kompaktnim vanjskim dimenzijama od cca. D × Š × V:
1.010 × 710 × 845 mm i s radnom težinom manjom od 170 kg što je u skladu sa smanjenjem od nešto manje od 20 kg. Okvir za nošenje sastoji se od iznimno čvrstog okvira od lake legure s četiri novodizajnirane rotirajuće ručke s gumiranom zaštitom od hladnih ruku.

Tri razine performansi - jedna zajednička osnova

ZIEGLER nije radio kompromise pri odabiru motora. Proces odabira trajao je gotovo tri godine - dosta motora usput nije uspjelo proći visoke standarde tvrtke.

Novi TGB 2-cilindrični motor radi glatko i isporučuje do 83 KS kao osnovu za sve 3 razine snage 10-1000, 10-1500 i 10-2000. Uz izdržljivost, motor prije svega karakterizira jednostavna tehnologija i iznimno mala težina uz visoke performanse.

Ovaj 4-taktni motor koristi se diljem svijeta, uz Ultra Power, koristi se i u TGB ATV-u. Raspon upotrebe proteže se od najtoplijih pustinja do Arktičkog kruga, pri čemu motor uvijek radi izvrsno.

TGB ne samo da proizvodi vlastite motore i vozila, već isporučuje motore i komponente mnogim poznatim tvrtkama u industriji. Zbog svoje svjetske distribucije, TGB motor se može osloniti na nacionalnu mrežu zastupnika TGB-a. Osim toga, nabava rezervnih dijelova i održavanje motora uključeni su u ZIEGLER-ov servisni portfelj, čime se kupcu nudi još više pogodnosti sa samo jednim kontaktom za sve komponente i usluge.

Opremljen najnovijom tehnologijom

Upravljanje novim Ultra Powerom je intuitivno i pametno putem Z-Control najnovije generacije.
Zahvaljujući opcijski dostupnom telematskom rješenju Z-Connect, najnovija generacija ZIEGLER prijenosnih pumpi također je spremna za spajanje.
Osim toga, patentirana statusna lampica pokazuje operateru trenutni status prijenosne pumpe na prvi pogled. To znači da se može čak i daljinski otkriti je li, na primjer, dostignuta rezerva goriva.

Za više informacija, slike i brošuru provjerite službeno priopćenje za tisak ili podaci proizvoda UP.

Priopćenje za javnost

Ultra Power - podaci o proizvodu

Ziegler News

NAJNOVIJE ISPORUKE