https://www.ziegler.hr/mediathek/dogadanja/otvorenje-pogona-u-kutini-2018/otvorenje_kutina_3

Svečano otvorenje Ziegler tvornice u Kutini

27. October 2018 | OBJAVE U MEDIJIMA

Direktor je rekao kako nakon razdoblja probne proizvodnje, tvornica radi punim kapacitetom."U grupaciji je kutinska tvornica zadužena za razvoj novih specijalnih vozila, koja se ne proizvode u serijama, već po narudžbi. Tu spadaju i specijalna vatrogasna vozila za potrebe vojske i zračnih luka. Osim u europske, takva vozila izvozimo i u azijske zemlje. Godišnje u Zagrebu i Kutini proizvedeno oko 200 specijalnih vozila, ali i komponente za potrebe cijele grupacije. U Hrvatskoj imamo i brojne kooperante, pa uz naših 270 zaposlenih, od čega je 30 inženjera u razvoju, radi još oko 600 zaposlenih u tvrtkama koje su naši dobavljači", rekao je Marinić.

Nazočne je pozdravio i član uprave Ziegler grupe Bernd Geiselmann, koji je napomenuo kako je kutinska tvornica prekretnica u razvoju grupacije. Čvrstom suradnjom svih članica, kako je napomenuo, moguće je učiniti iskorak u daljnjem razvoju i primjeni najsuvremenijih tehnologija. U uprave tvornice napominju kako oni ne prodaju vozila, nego posao. Naime, vozila se ne proizvode serijski za prodaju, nego prema posebnoj narudžbi i zahtjevima kupca. Zanimljivo je da su svi proizvodni kapaciteti u Hrvatskoj narudžbama popunjeni godinu dana unaprijed. 

Trenutačno je na proizvodnim linijama 60 vozila, od kojih je svako posebno. Obje hrvatske tvornice povezane su informacijskim sustavom i svakodnevnim  transportom, tako da je moguća sinkronizirana proizvodnja. I u organizaciji rada, poslovođe zamjenjuje informacijski sustav, pa računalo, prema specijalizaciji i sposobnostima, raspoređuje radnike na radna mjesta. Na displeju je u svakom trenutku vidljiv stupanj gotovosti pojedinog vozila. Na kutinskom skladištu, iako u proizvodnji koriste 30.000 dijelova, nema mnogo robe, jer se njihova potrošnja, odnosno stanje skladišta, prati bar kodovima. 

Kutinski gradonačelnik Andro Zlatko Babić, izrazio je zadovoljstvo početkom rada nove tvornice u Poslovnoj zoni 2, gdje je već ostvareno uspješno poslovno okruženje. Zahvaljujući uspješnim tvrtkama, poput Zieglera, kako je rekao, Kutina započinje novo industrijsko razdoblje. Gosti svečanosti obišli su proizvodne pogone, a organizirana je i prezentacija specijalnih vozila, od kojih su neka tehnološki vrhunac u vatrogastvu. 

Ziegler News

NAJNOVIJE ISPORUKE